Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 01:51 - Отрочето на Старата Демокрация
Автор: kachulev Категория: Политика   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2011 08:31


 Вече много време прехождаме. Има няма 20-тина години ... Даже, за да бъда точен след 40 дни се навършват 22 години.
22 години! Преди 22 години имаше една среща - на г-н Комунизъм и г-ца Демокрация. ( И аз се чудя що за човек трябва да си, за да си кръстиш детето с едно от тия имена, но хора всякакви). Та, харесали се те и заживели щастливо в България. Не минало много време, посближили се и решили да си правят отроче. Да обаче всички се страхуваха, че г-цата е много крехка, много малка и слаба и си помислиха, че г-на е някакъв педофил. Но бъркаха! Оказа се, че г-цата е мома и доста по-старичка от г-на, но беше ходила по разни студия за разкрасяване, пипната тук-там, лифтната дет се казва и видоизменена до крайност. Тя и затова по нашите ширини изглеждаше много привлекателно, а бе направо да се влюби човек! Точно толкова влюбен в нея бил и тоя господин, господин, ама с главно Г! 
Родило им се дете - от стара коза яре!!! Още от малко изпечено в живота. Лошото било, че сиротното си нямало име. А то е кофти, съгласете се, цял четвърт век почти да живееш без име! Но като поотраснало детето, като навлязло в живота, на възраст 21 и половина години вече решило да поеме всичко в свои ръце и да си избере име.
Между другото никой не знаел пола на детето. Винаги се носело с къси коси, биткаджийче, даже изглеждало като малко кентавърче - едната ръка му била мобифон, а другата бухалка! Затова всички се обръщали към детето с името Преход! Имал много буйно детство. Винаги се закачало с другите деца, подтискало ги и не им давало да му се налагат. Поотраснало малко, тук таме си намирало по някоя работа за непълнолетни в родното село, колкото да си изкарва за джобни. Но дошло време да ходи в гимназия. Приели го в някакъв лицей в чужбина с инициали ЕС. То било доста стриктно, защото знаело, че своеволията, които правело удома там се наказват строго. Като поизкласило в гимназията решило да кандидатства в престижния университет Шенген. Но там летвата била твърде висока! Много се изисквало за там! След два неуспешни опита решило да се прибере на село. И тогава всички разбрали, че отрочето на Комунизма и Демокрацията, което всички наричали Преход, всъщност е жена, която си била избрала името Анархия. Била много ядосана и на свои и чужди. Нали била едно дете на мама и тате и винаги била глезена. Та, след тия неуспешни опити била направо бясна. Не стига това, а майка й и баща й били повикали разни други хора от други етноси и религии да се разпореждат с къщата им като били назначени на длъжност иконом! Общо взето заварила пълна къща, в която всеки се прави на директор. При тази гледка тя откачила тотално! Искала да разгони всички. Да ги изхвърли от собствената си къща и даже да се оплаче в полицията и да ги натика в затвора.
Но не ставало толкова лесно. Оказало се, че всички тези хора си били откупили по една стая от къщата и си извоювали джобни пари от хазяите Комунизъм и Демокрация. Като разбрала това, Анархия от яд изпотрошила почти всичко вкъщи! Блъскала, ритала и хвърляла където й падне. Даже някакви хора от Хелзинки й казали, че е по-добре да се успокои и да не троши толкова, че притеснява новите си съквартиранти. Дори и класната й от ЕС се обадила да я успокоява, че всичко е наред и че и при тях положението е същото, но не може много да се роптае щото тия от Хелзинки били много силни и налагали санкции.
Успокоила се тя, преглътнала гнева, но не знела до кога ще издържи така. От сега нататък щяла да чака своя миг на промяна. Или щяла да промени името си на Агресия или можело да ходи дори на смяна на пола, след което да се прекръсти на Просперитет. Само времето щяло да покаже!!!




Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kachulev
Категория: Политика
Прочетен: 11393
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930